Vijesti

19.09.2020.

Toyo Observe S944

Toyo Observe S944 je zimska guma sa usmjerenim šarama gaznog sloja rađena Nano Balance tehnologijom (izuzetna pažnja pri proizvodnji, do najsitnijeg detalja). Zahvaljujući svojim „apsolutno novim“ materijalima, konstrukciji i smješi, odlikuje je sigurna i udobna vožnja u kojoj ćete uživati čak i tokom hladnih dana. Ovo je novi model 2020.

Toyo Observe S944

Zimska guma Toyo Observe S944 dizajnirana je za ugradnju na putničke automobile i vožnju u blagim zimskim uslovima. Karakteriše je pouzdano prianjanje na snijegu i stabilno upravljanje na mokrim putevima. Istovremeno, omogućava tihu vožnju i umjerenu potrošnju goriva.


Ovaj model predstavljen je na sajmu automobila Autopromotec 2019. U proizvodnom programu kompanije zamijenio je model Toyo Snowprox S943.


Zahvaljujući upotrebi tehnologije Nano Balance još u fazi projektovanja, Toyo inženjeri uspjeli su da stvore inovativnu smješu gaznog sloja ove gume koja radeći zajedno sa visokorazvijenim drenažnim sistemom, omogućava Observe-u S944 da osigura visok kvalitet performansi na mokrim putevima.


Postavljene pod različitim uglovima, 3D lamele povećavaju čvrstoću blokova gazećeg sloja, što zauzvrat dovodi do poboljšane vuče, boljeg držanja pravca kao i performansi kočenja u zimskim uslovima.


Usmjereni gazeći sloj obezbjeđuje dobru ravnotežu između odvoda vode i vučnih performansi. Dizajn šare između blokova gazećeg sloja omogućava stabilnost prilikom vožnje u krivinama na Toyo Observe S944 modelu.


Smješa gume nove generacije osigurava dodatno prianjanje na mokrim putevima.


Izvor: tiresvote.com