Savjeti

23.05.2012.

Evropski rekord u uštedi goriva na Continental Eco Contact 5 ljetnjoj gumi!

Rekordne performanse sa standardnim Ford Mondeom opremljenim ContiEco 5 gumama, dizajniranim za ekstremno nizak otpor kotrljanju! Norveški tim prešao 2,536.4 kilometra sa jednim rezervoarom goriva!

Evropski rekord u uštedi goriva na Continental Eco Contact 5 ljetnjoj gumi!

           

            Hanover 12. Jun 2012.godine. Norvežani Knut Wilthil i Hanrik Borchegrevink su prešli 2,536.4 kilometara sa jednim rezervoarom goriva od 70,93 litara dizela u Maju 2012. Ovo je najduža distanca ikada zabilježena da je standardno dizel vozilo prešlo na evropskim putevima bez dopune goriva. Ford Mondeo ECOnetic je trošio samo 2,79 lit. goriva na 100 km! 


ContiEcoContact 5 ljetnje gume su dizajnirane za nizak otpor kotrljanju, a u dimenziji 205/60R16 su odigrale veliku ulogu u uspjehu ekspedicije koja je prelazila preko 4 vrste različitih puteva u Finskoj, Norveškoj i Švedskoj. Otpor kotrljanju ovih guma je bio za 20% manji nego kod prethodnog modela. Oba vozača su naglasila nakon završene ekspedicije da čak i vozači koji nijesu obučeni za uštedu goriva mogu bitno uticati na potrošnju goriva u svojem vozilu: "Dok vozite, morate uvijek biti sigurni da između vas i vozila ispred ima dovoljno prostora. Ko god žuri i stalno ubrzava, a onda koči, ustvari ne dobija na vremenu, već umjesto toga povećava potrošnju goriva.

Frank Larsen, tehnički direktor Continental guma u Norveškoj: "Ove vrhunske performanse su najbolji dokaz koliko smo daleko stigli zadnjih godina u razvoju energetski efikasnih guma".

Gume Continental Eco Contact 5 su već dostupne kod ovlašćenog distributera Continental grupacije za Crnu Goru - Vujačić Company d.o.o.