Savjeti

26.03.2014.

ContiSportContact 5P ljetnja guma je pobjednik testa AutoBild sportski automobili!

• Presuda tima urednika: "Besprijekorna premijum guma "
• Continental guma, prema mišljenju eksperata predstavlja savršeno izbalansirane najviše standarde u industriji

ContiSportContact 5P ljetnja guma je pobjednik testa AutoBild sportski automobili!

ContiSportContact 5P ljetnja guma je pobjednik testa AutoBild sportski automobili!

  • Presuda tima urednika: "Besprijekorna premijum guma "
  • Continental guma, prema mišljenju eksperata predstavlja savršeno izbalansirane najviše standarde u industriji

 

Hanover, Februar 14, 2014. U izdanju specijalizovanog magazina AutoBild sportski automobili (izdanje 3/14), urednički tim je objavio test napravljen sa “19 (19 inča) sportskim ljetnjim gumama. ContiSportContact 5 P je pobjednik među 6 testiranih modela u sljedećim kategorijama: “Najbrže vrijeme po krugu, držanje na mokrom i kočioni put." Tokom 12 testnih disciplina, odluka uredničkog tima u korist gume napravljene u Continental – u je bila kristalno jasna: “Besprijekorna premijum guma. Ubjedljive sportske karakteristike u svim vremenskim uslovima. Precizan odziv na upravljaču, odlične karakteristike kod akvaplaninga i kratki kočioni putevi na suvom.

 

Kao takva, Continental sportska guma je briljirala savršeno kombinujući najviše standarde u industriji i velike bezbjedonosne rezerve, a takođe je bila jedina guma koja je uspjela da osvoji prvo ili drugo mjesto u svim testnim disciplinama. Sve konkurentske gume su popustile makar u jednoj kategoriji, postižući 3. mjesto ili niže, te nijesu više mogle dostići najbolju ocjenu “Za primjer”. Uz najprestižniju disciplinu “Držanja na suvom” gdje Continental pobjeđuje sve konkurente i postiže 1. mjesto, urednički tim testa je takođe strogo naglasio njene sigurne vozne karakteristike na mokrom.

 

Gume koje su učestvovale na testu stigle su od strane evropskih, američkih i azijskih proizvođača. Uz najveće odličje “Za primjer” koje je dobio Continental, ocjenu “Dobra” je dobilo 4 učesnika i ocjenu “zadovoljavajuća” jedan. Eksperti iz Hamburga su za ovaj test koristili 450-konja snažan Ford Mustang Boss 302 Laguna Seca sa gumama 255/40 R 19 na prednjoj osovini i 285/35 R 19 na zadnjoj.

 


Continental AG
Sa prodajom od oko 33.3 milijarde eura u 2013 godini, Continental je jedan od lidera u industriji guma, snabdjevača auto industrije i industrijskih partnera u svijetu. Kao dobavljač guma, tehničkih elastomjerskih proizvoda, kočionih sistema, sistema i komponenti pogonskih sklopova i šasije, instrumentacije, sistema za informacije i zabavu u vozilima i elektronike,   Continental aktivno doprinosi povećanju bezbjednosti vožnje i očuvanju globalne klime. Continental trenutno ima više od 177,000 zapošljenih u 46 zemalja svijeta.
www.continental-corporation.de