Savjeti

29.09.2013.

Continental Winter Contact TS-850 pobijedio na prvom ovogodišnjem testu zimskih guma

* Continental zimska guma za automobile kompaktne do više srednje klase, prva na testu u organizaciji eksperta magazine ACE Lenkrad;
* Najkraći zaustavni put na snijegu i na mokroj podlozi; Premijum pneumatik kombinuje snažno prijanjanje sa niskim otporom kotrljanju;

        

         Hanover, 16. Septembar 2013. Na prvom ovogodišnjem testu zimskih guma, ContiWinterContact TS-850 se jasno odvaja od konkurenata.

         Test u organizaciji eksperata magazina ACE Lenkrad, Continental završava prvi među novim modelima zimskih guma u dimenziji 185/60R15. Eksperti su ukupno testirali 14 karakteristika vožnje i upravljanja na snijegu, mokrim i suvim površinama, kao i otpor kotrljanju koji je takođe vrijednovan u ukupnom rezultatu. ContiWinterContact TS-850 je pobijedio sve rivale na kočenju po mokrom putu i na snijegu, a takođe je dobio i najbolje ocjene za prijanjanje na snijegu (vučnu silu). Takođe, najviše ocjene je odnio i kod upravljanja na snijegu i na mokrom, kao i za otpor kotrljanju. Test je organizovan zajedničkim snagama od strane ACE Lenkrad magazina (Njemačka), Austrian automobile club ARBÖ, i Gesellschaft für technische Überwachung (GTÜ, njemačkog tijela za provjeru tehničke ispravnosti).

          Magazin je testirao gume u finskom Lapland- u i na testnoj stazi jednog francuskog proizvođača. Testirane su gume proizvedene u Evropi i S.A.D. Testno vozilo je bio VW Polo. Dimenzija gume 185/60R15 odgovara većem broju vozila kompakt klase, s tim što je ContiWinterContact TS 850 takođe dostupan u velikom rasponu dimenzija od 14-17 inča za vozila do više srednje klase (veličine).