Savjeti

14.03.2013.

Continental ljetnje gume dobile najviše ocjene od ADAC, ÖAMTC i TCS !

ContiSportContact 5 osvaja prvo mjesto na testovima “Najbolje performanse na mokroj podlozi” ----

ContiPremiumContact 5 na drugom mjestu uz "izuzetno dobre performanse na mokroj podlozi"

Continental ljetnje gume dobile najviše ocjene od ADAC, ÖAMTC i TCS !

     21. februara 2013. ADAC je objavio rezultate testova ljetnjih guma koje je sproveo  u saradnji sa Stiftung Warentest, austrijskim  OAMTC i švajcarskim TCS. Od 19 testiranih proizvoda, ContiSportContact 5 je osvojio prvo mjesto sa dimenzijom 225/45R17, koja se osim na sportskim vozilima koristi i na vozilima kompakt i srednje klase. Organizatori testa su potvrdili “ izuzetnu stabilnost, najviše ocjene za performanse na mokrom putu, dobra svojstva na suvim putevima i nisku potrošnju goriva” koje su pokazale gume koje su se usavršavale u Hanoveru. Stiftung Warentest preporučuje ContiSportContact 5 kao “jednu od najboljih guma”, a TCS je  dodatno opisao: “dobra u svim segmentima bezbjednosti”. Test vozilo bila je Škoda Octavia.

ContiSportContact 5

U klasi malih vozila 185/60R15, ContiPremiumContact 5 je osvojio drugo mjesto. Potvrđena je “izuzetna stabilnost ove gume, optimalna svojstva na vlažnom i suvom tlu, kao i sporo trošenje”. Takođe, TCS je dodao da je ContiPremiumContact 5 guma dobra za sve discipline. Ovdje je test vozilo bilo VW Polo.

ContiPremiumContact 5

Continental Korporacija

Sa preliminarnim rezultatima prodaje od 32,7 milijardi eura u 2012, Continental spade među vodeće dobavljace auto djelova u svijetu. Kao dobavljač kočionih sistema, šasija, instrument tabli, elektronike, guma i elastomera, Continental doprinosi povećanoj bezbjednosti saobraćaja i globalnom očuvanju klime. Continental je takođe stručni saradnik u umreženoj automobilskoj komunikaciji. Continental trenutno ima više od 170,000 zaposlenih  u 46 zemalja.

www.continental-corporation.com