Savjeti

05.04.2015.

Continental gume pobijedile na testu ljetnjih guma AutoBild-a 2015 i osvojile “Eko-Šampion” nagradu!

• ContiPremiumContact 5 dobio najviše, „za primjer“ priznanje
• Manje od 10% guma dobilo najviši rejting
• Samo 18 od 53 proizvoda prošlo prvi krug testova

Continental gume pobijedile na testu ljetnjih guma AutoBild-a 2015 i osvojile “Eko-Šampion” nagradu!

Continental PremiumContact 5 je proglašen pobjednikom zadnjeg testa ljetnjih guma AutoBild magazina sa ocjenom “za primjer”, u konkurenciji od preko 50 modela guma.

Uz izuzetne vozne karakteristike, Continental gume su demonstrirale njihovu troškovnu opravdanost i takođe dobile “eko-šampion” nagradu. Ovime je jasno dokazano da Premium Contact 5 kombinuje visoku bezbjednost sa ekonomičnošću, te predstavlja pravog lidera na tržištu.

Primjerne premijum gume, besprijekorne, odlična preciznost upravljanja, odlična bezbjednost pri akvaplaningu, kratki putevi kočenja na mokrom i suvom, izvanredna kilometraža, zaključili su eksperti iz Hamburga. Urednici testa su testirali gume u popularnoj dimenziji za mala i kompaktna vozila 185/60R15. Testno vozilo je bio VW Polo. 18 finalista proizvedenih u Evropi, Americi i Aziji su testirani u 12 različitih disciplina na mokrim i suvim podlogama. Takođe su podvrgnuti i procjeni njihove ekonomske opravdanosti, koji su rezultati uključeni u ukupan rezultat.

Continental, držanje na mokrom, Vujačić gume

 

Urednici su testirali 53 modela guma, od kojih je 35 eliminisano u prvoj rundi, nakon mjerenja dužina zaustavnog puta na mokrim i suvim podlogama. U totalu, ispod 10% testiranih guma su prošle rigorozne testove sa odličnim ocjenama.

Takođe, izmjerene razlike u kočionim putevima predstavljaju ogroman rizik po bezbjednost učesnika u saobraćaju: izmjerena je nevjerovatna razlika od 37 metara između pobjednika testa kočenja na mokroj i zadnjeg na testu! 

Držanje na mokrom Continental, Vujačić gume 1