Savjeti

13.04.2016.

AutoBild sportski automobili proglasio Continental SportContact 6 najboljom gumom na testu

• Nova visokoperformansna guma iz Continental fabrike najbolja na testu AutoBild sportski automobili
• “SportContact 6 je jednostavno najubjedljivija” kažu eksperti koji su testirali

AutoBild sportski automobili proglasio Continental SportContact 6 najboljom gumom na testu

Sa svog prvog testa, nova guma Continental SportContact 6, se vraća kao prva . Na testu koji je obuhvatio 10 disciplina, ekspertski novinari AutoBild sportski automobili časopisa su supersportsku gumu iz Continental-a ocijenili “za primjer” i dali joj najviše ocjene u svim kategorijama.

Continental Sport Contact 6 Vujacic Company

 

Da stigne do pobjedničkog postolja, nova guma je morala da se dokaže na mokrim i suvim putevima, kao i u pogledu otpora kotrljanju. “Na prvom testu, SportContact 6 je bila potpuno ubjedljiva”, sumirali su eksperti. “Sa impresivnim bočnim vođenjem i preciznim odzivom na upravljaču u krivinama, nova Continental SportContact 6 je dokazala klasu ” eksperti izvještavaju. “Najnovija supersportska guma iz Continental-a je preuzela vođstvo u ekskluzivnoj disciplini uporednih testova supersportskih guma”.

Sport Contact 6 Vujacic Company
 

 

Pored nove gume iz Continental-a, 5 drugih guma evropske, azijske i američke proizvodnje su učestvovale na testu u dimenzijama 255/35 R 20 na prednjim točkovima i 295/30 R 20 na zadnjim. Testno vozilo je bio Jaguar F-Type.

Continental je prvi put predstavio novu SportContact 6, svoju najnoviju supersportsku gumu za ultraperformansni segment automobila, krajem prošlog ljeta. Tokom razvoja ove gume, inženjeri Continental-a su bukvalno izumili novu hemijsku smješu gazećeg sloja gume, šaru gazećeg sloja i konstrukciju gume. Preko 40 dimenzija su trenutno dostupne kod dilera guma od 19-23 inča, sa novim dimenzijama koje se stalno dodaju. SportContact 6 se proizvodi u Continental proizvodnom postrojenju u Korbahu, Njemačka i Otrokovicama, Češka Republika.