Vijesti

General Tire postaje zvanični partner NASCAR-a za Evropu

27.11.2018

Od 2019. godine, General Tire će obezbjeđivati gume za sve automobile u NASCAR Whelen Euro Seriji. Njihova trkačka guma je postavljena tako da zadovolji visoka očekivanja svih NASCAR timova.

general tire nascar

Od sljedeće godine, General Tire će biti zvanični partner NASCAR Whelen Euro Serije, tj. obezbjeđivaće gume za sve timove u trkama. Kao ekskluzivni dobavljač guma, General Tire će pružati timovima verziju za kišu i glatku verziju njihovog novog NWES GT modela, u dimenzijama 11.5/ 27.5 R 15 za prednje i zadnje točkove.

General Tire NASCAR

“NASCAR Whelen Euro Serija i General Tire su idealni partneri, ne samo tbog bogatog američkog nasljedstva koje dijelimo”, rekao je zadovoljni Guy Frobisher, Senior Projekt Menadžer za General Tire u Evropi. “To je sjajna prilika za nas da predstavimo svoj brend u ovom uzbudljivom i rastućem motosport okruženju. Povrh toga, naši inženjeri u SAD razvili su gumu za trke koja obećava da će zadovoljiti visoka očekivanja timova.”

General Tire NASCAR

“Veoma smo ponosni i srećni zbog ovog dugoročnog partnerstva sa General Tire. Šestogodišnja posvećenost je ogromna demonstracija povjerenja u NASCAR Whelen Euro Seriju i njen potencijal. Sa General Tire dijelimo istu jaku želju da dalje razvijamo evropski NASCAR, dostižući nove visine i promovišući General Tire brand širom Evrope. Za manje od 10 godina, NASCAR WES je postao jedna od najatraktivnijih serija u Evropi, sa više od 30 automobila na stazi, desetinama hiljada fanova koji posjećuju naše događaje i veoma jakim partnerstvima sa vodećim kompanijama koje podržavaju evropski NASCAR. Ovo je još jedan veliki korak naprijed za seriju i samo nebo je granica!”, izjavio je predsjednik / izvršni direktor NASCAR Whelen Euro Serije Jerome Galpin.

GENERAL TIRE NASCAR

 

Serija posjećuje lokacije u sedam evropskih zemalja, sa profesionalnim timovima u svojim autima od 400 konjskih snaga.

 

«Nazad

Pretraga guma» Felge

Pretraga felgi» Gume