O nama

Istorijat preduzeća1971.god.

Firmu je osnovao g. Uroš Vujačić pod nazivom "AUTOSERVIS VUJAČIĆ". To je bio drugi privatni vulkanizerski servis u Crnoj Gori. Bio je najuspješniji u svojoj branši i pružao je sve vrste usluga lakih servisa za sve vrste vozila kao i prodaju novih guma za sve vrste vozila.

1983.god.

Poslije više od decenije uspješnog rada, firma počinje sa prodajom teretnih i putničkih guma austrijske fabrike Semperit koje su se proizvodile u Sloveniji, a firma "AUTOSERVIS VUJAČIĆ" je bila njihov značajan prodavac na crnogorskom tržištu.

1988. god.

Trgovačko preduzeće "S&B Intercom", takođe u vlasništvu g. Uroša Vujačića postaje značajan konsignacioni partner fabrike TIGAR iz Pirota sa odličnim prodajnim rezultatima. Trgovačko preduzeće "S&B Intercom" trguje sa različitim vrstama roba od prehrambenih artikala do obojenih metala. 

1993.god.


Preduzeće nastavlja sa poslom autoservisa i trgovine, sa planom izgradnje najmodernijeg servisno prodajnog centra u Crnoj Gori u to vrijeme.

1997.god.

Realizovana je investicija najmodernijeg autoservisnog centra u Crnog Gori. Posebno je važno istaći da je g. Uroš Vujačić prvi osnovao privatni tehnički pregled i registraciju vozila u Crnoj Gori, te obučio svojim znanjem i na svojim mašinama kako kadar sa mašinskog fakulteta, tako i sve one koji su nakon njega započinjali isti biznis u drugim gradovima CG. Takođe uz pomoć g. Vujačića svi ostali tehnički pregledi su nabavili i neophodnu opremu. Firma je godinama bila apsolutni lider na domaćem tržištu u ovoj oblasti kao i u oblasti lakih servisnih usluga.

1998. god.

Firma "Vujačić Company" postaje zvanični diler i serviser Chrysler-Jeep vozila za Crnu Goru i godinama predstavlja jedan od najopremljenijih servisa u regionu za ova vozila kao i kadrovski najobučenijih. Tome su doprinijele brojne specijalizacije zapošljenih, u inostranstvu i u zemlji. Shvatajući da je znanje i informisanost osnovna konkurentska prednost svakog modernog privrednog subjekta, g. Uroš Vujačić je stalno ulagao u edukaciju svojeg kadra.

1999.god.

Firma "Vujačić Company" zajedno sa još jednom domaćom firmom se pored lakih servisnih usluga, prodaje auto djelova za sve vrste vozila i dilerskog odnosa sa Chrysler Jeep grupom, bavi prodajom auto guma kao najveći maloprodavac u zemlji.

2005.god.

Preduzeće se poslije kraće pauze u prodaji auto guma, ponovo počinje baviti istom djelatnošću ulazeći u partnerski odnos sa preduzećem "Coning" iz Beograda koje je tada bilo ekskluzivni zastupnik Continental grupacije za tadašnju SCG. 

2006. god


Završava se izgradnja novog modernog servisnog objekta sa mašinama i opremom posljednje generacije najpoznatijeg svjetskog proizvođača "Hofmann". Time firma dobija najmoderniji i najveći kapacitet u branši što se tiče poslova vulkaniziranja, montaža, balansiranje i reglaže trapa. Biznis maloprodaje i distribucije auto guma se ubrzano razvija i firma postaje značajan faktor na tržištu, prije svega prepoznat po tradicionalnom gostoprimstvu i korektnosti u biznisu, bez ijedne mrlje u poslovnoj biografiji.

2008.god.

Zajedno sa partnerom se osniva novo zajedničko preduzeće koje preuzima generalno i direktno zastupništvo fabrike Continental za crnogorsko tržište za brendove : Barum, Mitas, Semperit, General Tire i Continental za sve vrste vozila. Preduzeće vrlo brzo zauzima vodeću poziciju u branši.

2010. god.

Dolazi do razdvajanja u zajedničkom preduzeću, pri čemu partner sporazumno izlazi iz posla, a preduzeće "Vujačić Company" preuzima generalno zastupništvo grupacije Continental za Crnu Goru za brendove : Barum, Semperit, General Tire i Continental. Preduzeće Vujačić Company nastavlja uspješan posao sa auto gumama i značajno unaprjeđuje tržišnu poziciju i prodajne rezultate.

2011. god.

Preduzeće zvanično postaje ekskluzivni diler prestižne marke moto guma "Continental" za Crnu Goru, kao i felgi iz AEZ i OZ grupacije uz značajan rast prodaje svih proizvoda u odnosu na prethodnu godinu.

2012. god.

Po izuzetno uspješnom završetku poslovne 2011. godine, preduzeće investira u izgradnju najmodernijeg skladišnog prostora za auto gume u CG uz veliki rast prodaje proizvoda i usluga. Rekordna prodaja proizvoda i usluga u 2012. godini stvara preduslove za dalji uspješan razvoj preduzeća.

2013. god.

U 2013. godini je nastavljen razvoj preduzeća, uz dalje osavremenjivanje prodajnog i servisnog prostora i rast prodaje ljetnjih guma koji je u ovoj godini bio na najvišem nivou od osnivanja preduzeća. Dalji planovi preduzeća za 2014. godinu su širenje ponude usluga na sve mehaničarske usluge, koje će se raditi u moderno opremljenim radionicama. Takođe, u dolasku su specijalne mašine za ispravljanje aluminijumskih i čeličnih felgi i strug, sa čime ćemo biti u mogućnosti da ponudimo kompletnu uslugu popravke svih tipova felgi na jednom mjestu. Na ovaj način, dodatnim širenjem ponude usluga, moći ćemo da zadovoljimo više vaših potreba na jednom mjestu uz kvalitet usluge koji de jasno razlikuje od ostatka ponude na teritoriji CG.
 
2014. god.
 
U 2014.godini smo uspjeli izgraditi nove mehaničarske radionice i opremiti ih sa najsavremenijom opremom i mašinama, te zaposliti kvalitetne mehaničare i električare, koji su sposobni izvršiti i najkomplikovanije popravke na većini marki vozila. Rast prodaje guma u ovoj godini, koja je bila veoma uspješna, je preko 15%, što predstavlja izuzetan uspjeh u ne tako povoljnim tržišnim uslovima. U iduću godinu ulazimo sa planovima širenja kapaciteta vulkanizerskog servisa i to izgradnjom novog objekta na lokaciji u blizini postojećeg, koji će služiti isključivo za opsluživanje teretnih vozila, građevinskih mašina i vozila i viljuškara. 
 
2015. god.
 
U 2015. godini smo ostvarili najbolji prodajni rezultat u istoriji preduzeća sa povećanjem ukupne prodaje od preko 20%, čime smo ispunili i premašili sve planove postavljene prethodne godine. Počeli smo sa ekskluzivnom distribucijom najjačih kineskih brendova teretnih guma i sagradili novi servis i magacin za teretna vozila površine 600 m2. Posao mehanike i elektrike polako postaje izuzetno značajan sektor našeg poslovanja i kroz stalno ulaganje u opremu, mašine i ljudstvo, veoma brzo smo postigli značajne rezultate. Tokom 2015. god. smo obnovili kompletan vozni park preduzeća novim vozilima za distribuciju i komercijalu, radi bržeg i efikasnijeg poslovanja.
 

Pretraga guma» Felge

Pretraga felgi» Gume